Cummins 4BT & Diesel Conversions Forums banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
1,822 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
I believe 1st I'll what section should I have ave this question in. I read through several &Didn't find what I CONSIDERED WAS THE CORRECT LOCATION.
SO It was about 45 degrees outside today . I cranked my Haul Truck to move a very small load. WheN MY TRUCK CRANKED It was blowing white smoke. . & THEN WHEN I went to back it out .. It seemed like it was missing.
& I got it in the driveway & I was amazed at how much white Smoke .. ABOUT 100 YARD UP MY DRIVEWAY i STEPPED OUT & WALKED AROUND TO THE EXHAUST ... I wanted to smell & make sure it smelled like fuel. It did.
........SO wHEN I got to the end of the drive I turned around & brought it back to the house . I felt it was going to die several times.
But I got it back home & Left it .. Jumped into another Jeep &got a small trailer & Got my choir done .
WHEN I GOT HOME a good hour later .. I needed to move the haul Truck & It cranked & Not one drop of smoke . Ran great& I drove it down the country road. Not an issue one .. I'll say it ran perfect.
It's got 365.000 mile on it.
It's had one rebuilt Fuel injection pump put on it when I bought it. At 165000. & It still has the Lift Pump that bolts onto the side of the motor .. I'm sorry I worked at a Dodge Jeep & Chrysler stearership for 10 years .As SERVICE ADVISOR.
... I don't believe in the in-tank fuel replacement pump. We worked on 100 diesel pick-ups a week..
I'm going to say I've been around a lot of Diesels .
.... But I don't remember any coming in with just this symption ..
It did not set a check engine light .It gets a new fuel filter about once a year normally in
Late October. AT ABOUT 5000 MILES.. & I'VE PUT IN NO FUEL FROM 5 gallon can. All form what we called the cleanest station in our town. But a lot changes in 10 years .
........... SO Anyone have a thought of what's gone wrong with my truck.
 

·
Registered
Joined
·
13,313 Posts
White smoke is diesel not burning cleanly in a cold engine. 45 deg wouldn't be considered extremely cold. The miss may be a misfiring injector. If they are original to the engine they may be ready for replacement or a rebuild. Does you engine have the intake heater? It's possible that has stopped functioning.
 

·
Registered
Joined
·
1,822 Posts
Discussion Starter · #3 ·
OK Char I'd not thought of the grid heater not function .. But that sure could have been it.
I didn't wait for the Wait to start light to go off. I just grabbed the key & Nailed it.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top